Forsøk med flerårige grønnsaker i fjellet

English summary:  We believe that we could grow a lot more food in the Arctic and Norwegian Mountains buy using perennials rather than annuals. These are the first plants to be tested, leaving my garden last weekend!


Sansai-lauget i KVANN er igang med å teste flerårige grønnsaker i fjellene. Dette er den første forsendelsen som
Anders Nordrum skal teste i over 900m på stølan hans i Valdres hvor han allerede dyrker hvitløk med hell!

Jeg tror at vi kunne dyrke mye mer mat i fjellbygdene og i Nord Norge ved å utnytte mulighetene flerårige grønnsaker gir oss! Man kan bare se hvor godt rabarbra og Kvann vokser i fjellet og Tromsøpalme i Nord Norge for å forstå dette! Flerårige planter kommer i vekst tidlig på våren og utnytte den tilgjenglige solenergi optimalt gjennom sesongen og kan levere mat i mange år! Det blir spennende å se hvordan dette forsøket går!!
 
Sansai: Fjell grønnsaker i Japan som nå selges i alle supermarkedene i byene!
Andrew McMillion og Stephen Barstow er laug-lederne!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *