KVANNs Åpne Hager / Norwegian Seed Savers Open Gardens

Norsk: Det arrangeres åpne hager i KVANN’s (Norwegian Seed Savers) nettverk denne uken. Mine to hagevandringer er dessverre utsolgt, men du kan se hva vi holder på med hos Væres Venner på Ranheim i Trondheim førstkommende søndag (det blir hagevandringer kl. 13 og 15). Velkommen til et av arrangementene! En liste av åpne hager finner dere nederst (se også FB arrangementet: https://www.facebook.com/events/353939968653921)
English Members of Norwegian Seed Savers (KVANN) welcome you to their gardens in different parts of Norway this week. Unfortunately, the two garden tours at my place are full, but come along and see what we’re up to at Væres Venner community garden in Ranheim (Trondheim) on Sunday (garden tours at 13 and 15). See the list of open gardens below or on the FB event https://www.facebook.com/events/353939968653921
Matskogen på Landås i Bergen, ved Benedicte Brun, lørdag 7 september.
https://m.facebook.com/matskogenpalandas/
Ilka Clemens, Rekbubakkan 107, Frosta, har siden 2016 bygd opp grønnsakshage etter permakulturprinsipper, og holder på å anlegge skoghage. Bygde ifjor geodome sammen med naboen, som del av grønnsakshagen. Pilhekk i belgisk stil. Velkommen til Ilka helgen 7 & 8 september!

Tina Lambert i Hommelvik, åpner sin nyetablerte permakulturhage, i Smebergvegen 7, 7550 Hommelvik, hele dagen torsdag 5 september. Tlf 98437789

Hannah Testroet på Fåberg ved Lillehammer ønsker også velkommen til sin hage i Stuksrudvegen 216, 2625 Fåberg, torsdag 5 september. Tlf 92337319

Nina Bergitte Bentzen åpner sin hage i Storgata 20, 3970 Langesund, hvor hun siden 2013 har bygd opp en hage i pallekarmer i en bakgård midt i byen. Har forsket på og praktisert økologi i sin parsell ved Brobekk skolehage i Oslo siden slutten av 80-tallet. Har også en frukthage i Drøbak. Tlf 47702789

Susanne Friis Pedersen, Gunnars veg 6, 6630 Tingvoll.
Stjernehagen er en demonstrasjonshage for økologisk drift, med rikt utvalg av grønnsaker urter og bær. Tlf 92010236

Ringebu Prestegårdshage, ved Halldis Myhre Tvedte, holder åpen cafe for siste gang denne sesongen onsdag 4 september fra kl 10-17. Ligger ved Ringebu stavkirke, ca 3 km sør for Ringebu sentrum. Hagen har en ganske stor samling roser, stauder og fjellhagebed, urter og georginer. Gamle epletrær, nye kirsebær, og bærbusker.
Tlf 91511694

Lillian Stavnes, Åmnes i Meløy kommune, sør for Bodø, åpner sin hage med grønnsaker, urter, bær, stauder og sommerblomster. Tlf 977 19 585

Elisa Helgebostad på den lille øya Helgbostadøya i tilknytning til Hitra, åpner sitt hagebruk tirsdag 3 september. Her dyrkes det etter økologiske prinsipper med innslag av permakulturtankegang, til storfamile og resturanter. Se etter Helgebostad Hagebruk på facebook og instagram, tlf 98815110, kontakt Elisa for å avtale tidspunkt.

Merethe Lauen, Måløy, holder åpent tirsdag 3 september fra kl 18. 200 m2 hage med fokus på å bygge jord og å kunne dyrke mat hele året uten drivhus. Her er frukttrær, bærbusker, urter, grønnsaker! Inspirert av permakultur med flere hügelbed. Tlf 92657316

Anne Karen Næss, Farveisa Bø i Vesterålen, åpner sin hage torsdag 5 september fra kl 15 og utover. Økologisk, spiselig forblåst og forsøksvis permakulturell hage, på yttersia i Vesterålen. Langt fra fjell og skog, men veldig nært havet og horisonten. Hagen har vokst seg større gjennom omtrent ti år. Bruker mest tang som gjødsel. Omtrent 1 mål ettårige vekster, samt en liten, men innholdsrik staudehage med mange spiselige løkvekster. Nås på tlf 95753464.

Alvastien Telste, ved Eirik Lillebøe Wiken, Klyvevegen 181, 5612 Steinstø, holder åpen hage torsdag 5 september fra kl 18. I Alvastien holdes kurs og workshops, som inspirasjonssenter for permakultur og bærekraftig livstil. Her er en 127 mål stor skoghage med mange hager i seg. https://alvastien.no/ Tlf 90368935

Væres Venners Felleshage i Malvik nord for Trondheim holder åpent søndag 8 september kl 12 til 16. Her jobbes det med en større felleshage med parseller, oldemorshage og verdenshage!
Se https://www.facebook.com/events/624821091256999 Arrangement settes opp i forbindelse med Klimafestivalen. (Kontakt: Stephen)

Min (Stephens) hage og LAND-senter (Learning, Activity, network and Demonstration), i Malvikveien 418, 7563 Malvik, med hans store samling av urter, nyttevekster, spiselige stauder, nyttebusker og trær fra hele verden :) Hagevandringer torsdag 5 sept, kl 13 og 15 (de to hagevandringene i regi av Klimafestivalen er dessverre utsolgt, men om det er nok interesse blant KVANN medlemmer setter Stephen gjerne opp en ekstra hagetur. Ta kontakt med Stephen!)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *