Category Archives: Poisonous plants

Best left for the bees!

I inherited a garden full of columbines / akeleier (Aquilegia vulgaris) and there’s a range of different forms. I took the pictures below yesterday. I tried sucking a couple of flowers for nectar but I guess the bees got there first. I had found a paper documenting that children sucked / ate the flowers for the nectar: “People considered it more a children amusement than a feeding behaviour.” They are not so poisonous that it’s necessary to remove the flowers if children are around which is a custom here in Norway.
Ref. Wild edible plants traditionally gathered in Gorbeialdea (Biscay, Basque Country).
Otherwise this is a plant that has escaped from gardens throughout the country! I’ll leave them to the bees!

Giftodden

OM GIFTODDEN
Idag var jeg en tur ut til Malvikodden som ligger på andre siden av Malvikbukta fra oss. For 20 år siden kjempet flere av oss for å Bevare Malvikodden for fremtidige generasjoner. Dette var en fantastisk unik naturperle og et av Malvik Kommunes viktigste naturbiotoper, men til tross for at vi “vant” mot husbygging og tilrettelegging….mistet vi mye av verdiene etter skogen ble hogget ned, etter mange trær falt i en vinterstorm, og erstattet av sauebeite. Det er lenge siden jeg har vært på tur på Malvikodden eller Haugmarka, blir bare deprimert av synet…. Det var trist å se området idag. Jeg hadde fått tips at det var mye revebjelle (Digitalis) som hadde invadert området. Dette er en hageflyktning i Trøndelag. Det var store mengder revebjelle og jeg estimerte over 2000 blomsterstander. Dette gjenstår idag som den største bestand av denne giftige planten i Trøndelag (største observasjon ellers i Trøndelag i artsobservasjoner.no er 50 planter). En annen plante som har økt er tysbast (Daphne mezereum), også giftig. Jeg foreslår at vi døper om Malvikodden (Haugmarka) til Giftodden (Giftmarka)…..
Dette er et av flere viktige biotoper som vi har mistet lokalt her i Malvik iløpet av veldig kort tid.
Jeg kommer til å stemme i kommunevalget for partiet som virkelig tar tap av naturmangfold alvorlig….
Ekstra deprimerende var det også å se hvordan et av de beste edelløvskogene for fugl i Trøndelag
Se også http://www.edimentals.com/blog/?p=5190 og mitt stort bildealbum fra Malvikodden: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151959609890860.1073741968.655215859&type=1&l=a1a2728485