PROGRAMMET FOR KVANN-TREFFET I TRONDHEIM

PROGRAMMET FOR KVANN-TREFFET I TRONDHEIM (Program for the Norwegian Seed Savers weekend in Trondheim)

Fredag 15. juni; kl 19  Vi besøker KVANNs planlagte første nytteplante-reservat hos Væres Venner på Ranheim. Oppmøtet ved parkeringsplassen like vest for hagen (se kart); 5-10 minutter å gå fra Væresletta bussholdeplass (buss 38 fra Trondheim, Stjørdal eller Værnes, se atb.no); grusvei fra østeenden av Ranheimsvegen! Etterpå har vi også planer om å besøke Presthus gård hvor vi er også ønsket velkommen til samarbeid. Her planlegges det Trondheims svar på Bygdøy Kongsgård!
Initiativtager og tidligere leder av Ranheim Frivilligsentralen, Sølvi Kvam blir også med og vil orientere om begge prosjekter! Det blir mulighet for skyss mellom Væres Venner og Presthus Gård (det går også buss).

Lørdag 16. juni, kl 10-13  Spiselig hagevandring hos KVANNs leder Stephen Barstow i Malvik etterfulgt av en felles lunsj (med grønt hentet fra hagen). Adresse: Malvikveien 418, 7563 Malvik (bussholdeplass Naustkleiva – nr 38 fra Trondheim, Stjørdal eller Værnes, se atb.no). Plantesalg og bytte. Ta gjerne med planter til salgs!

Lørdag 16. juni, kl 13-17  Tur langs Homlastien i fantastisk natur og for å se de ville standene av strutseving (det blir dessverre for sent å plukke!), andre spiselige vekster og Trøndelags nest største uberørte foss, Storfossen (40m). Vi er avhengig av å komme til startpunktet for stien med privatbiler. Si fra om du kan kjøre! Ta med egen matpakke til turen etter behov! NB! Enkelte deler av stien er bratt! For de som ønsker det er det mulig å gå hele Homlastien ned til Hommelvik (man bør beregne opp til 5t til hele turen med stopp underveis…kanskje 3t om vi går tilbake til startpunktet).

Søndag 17. juni, kl 11-16. Ringve botaniske hages ÅPEN DAG, som arrangeres i samarbeid med hagens venneforening. Det blir plantesalg, aktiviteter for barn, «Spør en gartner», kafé, og stands om humler, spiselige planter, og flere grønne foreninger. Humlevandring kl. 12 og 14. Skjer ved hagens veksthus i Lade allé 58.
Kl 10:30-12:30  For deltagere av KVANN-treffet blir det en hagevandring med Stephen (som er gjesteforsker på Ringve). Vi ser på den nye Allium (løk) hagen som ble plantet i høst samt Gamlehagen (gamle stauder og urter fra Trøndelag) og Renessansehagen. Underveis har vi fått lov å høste spiselige planter fra naturen og samlingene til en mangfoldssalat som serveres til deltagere og publikum fra kl 13.  Serveringen blir fra KVANNs stand.

Overnatting: Vi jobber med å kunne tilby privat overnatting, ta kontakt om du er interessert. Det er også en mulighet for overnatting i landlige omgivelser ca 2km fra hagen på Storsand Camping som har hytter (muligheten for å dele?)!

Velkommen til årets KVANN treff i Malvik/Trondheim!

Deltageravgift: Gratis for medlemmer (det koster bare kr 200 å melde seg inn hos kvann.org – klikk på Bli medlem). Bindende påmelding på lørdagens hagebesøk til Stephen (begrenset plass igjen)!